Рецепти
Пролетни кюфтенца със сос Бешамел
Препоръчани MEGGLE продукти за приготвяне на рецептата:
MEGGLE краве мляко 1 l
MEGGLE Alpenbutter – немско краве масло в опаковки от 250 g или 125 g
Продукти за 4 човека:
500 g телешка кайма, 1 яйце, щипка сол, 2 стръка пресен магданоз, щипка индийско орехче,  1 с.л. MEGGLE Alpenbutter (разтопено), 2 с.л. натрошен сухар, 50 ml олио
За сос Бешамел: 
2 с.л. брашно, 1 жълтък, 500 ml MEGGLE Краве мляко, 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок, щипка сол, 2 с.л. MEGGLE Alpenbutter (разтопено)
Начин на приготвяне:
Телешката кайма се смесва с 1 яйце, щипка сол, щипка индийско орехче, 1 с.л. MEGGLE Alpenbutter и 1 ч.л. ситно нарязан магданоз. Кюфтенцата се овалват в счукан на ситно сухар и се запържват в горещо олио. MEGGLE краве мляко 250 ml се разбърква с брашното до получаване на каша. Добавят се 2 с.л. MEGGLE Alpenbutter. Сместа се бърка в продължение на 3- 4 минути на загрят котлон, за да се запържи. След това се добавят 250 ml MEGGLE Краве мляко и отново се разбърква до сгъстяване. Сосът се овкусява със щипка сол и 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок, снема се от котлона и се оставя да изстине за около 10 минути. Бешамелът се разбърква с 1 жълтък докато се получи хомогенна смес. Кюфтетата се разпределят в тавичка и се заливат със соса. Пекат се до получаване на златисто- кафява коричка отгоре. Ястието се разпределя в 4 чинии и се поднася с подходяща гарнитура.